Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - بیت اله احمدی؛ آلودگی هوا چند روزی است که مدارس شهر تبریز را تعطیل کرده است، وارونگی هوا و خودروهای تک سرنشین متهم ردیف اول این آلودگی هستند؛ با تصویب کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهر تبریز، مدارس این شهرستان از روز شنبه در تمامی مقاطع تحصیلی، تعطیل است.

اولین سوال این است که چه عواملی باعث تشدید آلودگی هوای شهر می‌شود اداره کل محیط زیست استان برای مقابله با این آلودگی خبر از تعطیلی کوره‌های آجرپزی می‌دهند حال سوال اینجاست آیا بزرگترین منشأ آلودگی هوای تبریز این کوره‌ها هستند، آیا نیروگاه حرارتی تبریز، پالایشگاه، پتروشیمی و دیگر آلاینده‌های شهر نقشی در این آلودگی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اعلام هواشناسی، پایداری هوا در تبریز تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت، تا روز دوشنبه تمامی مدارس تبریز تعطیل بود اما مسئولان تصمیم گرفتند در روز سه شنبه تنها مدارس ابتدایی و مهدهای کودک و پیش دبستانی را تعطیل کنند؛ تعطیلی یا عدم تعطیلی مدارس شهر تبریز در روز چهارشنبه نیز در جلسه امروز استانداری معین خواهد شد.

همچنین قاسمی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی به خبرنگار مهر گفت: با هماهنگی که با صنعت و معدن و تجارت صورت گرفت، چون در منطقه غرب تبریز تعدادی کوره‌های آجرپزی داریم که آلودگی هوا را تشدید می‌کنند، مقرر شد دستور توقف عملیات به آنها داده شود.

رئیس کارگروه آلودگی هوا خطاب به مردم تاکید کرد: وقتی اعلام می‌کنیم که هوا نامساعد و مضر است انتظار داریم که مردم حداقل الامکان، حضور در بیرون و سفر غیرضروری خود را حذف کنند.

تعطیلی مدارس یکی از راه حل های کارگروه اضطرار آلودگی هوای تبریز است تا خودروها کمتر در سطح شهر تردد کنند، اما آیا تعطیلی مدارس اثری روی کاهش تردد خودروها داشته است؟

مدیرعامل حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز، در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره ابراز داشت: متأسفانه روز شنبه شاهد بودیم که اکثر همشهریان برای خرید به هسته مرکزی شهر مراجعه کرده بودند و رعایت آلودگی هوا را نمی‌کنند اما روز یکشنبه و دوشنبه این تردد کمتر شد و مردم متوجه شده اند که در این تعطیلی‌ها نباید در هسته مرکزی شهر تردد کنند.

آدی بیگ افزود: انتظار داریم مردم جهت کاهش آلودگی هوا همکاری کنند، در روزهایی که مدارس تعطیل اعلام می‌شود، مردم کودکان خود و خودروهای شأن را به سطح شهر نیاورند.

آلودگی هوا چند روزی است که مدارس شهر تبریز را تعطیل کرده است، وارونگی هوا و خودروهای تک سرنشین متهم ردیف اول این آلودگی هستند؛ با تصویب کارگروه کاهش آلودگی هوای کلان شهر تبریز، مدارس این شهرستان از روز شنبه تعطیل است نقش ناوگان اتوبوسرانی در آلودگی هوای تبریز

مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی تبریز و حومه، در گفتگو با خبرنگار مهر، از کاهش نقش ناوگان اتوبوسرانی در آلودگی هوا به ۳ درصد خبر داد و عنوان کرد: در صورت دودزایی اتوبوس‌های فعال در سطح شهر، در اولین فرصت رفع مشکل می‌شود، تلاش می‌کنیم تا میزان دودزایی اتوبوس‌های فعال در سطح شهر به کمترین میزان خود برسد.

فرخ جلالی با اشاره به اینکه حتی یک دستگاه اتوبوس بدون معاینه فنی در ناوگان شهری فعالیت نمی‌کند، ابراز داشت: شرکت واحد اتوبوسرانی طی ۲ سال گذشته اقدام به سرویس، کنترل و اورهال کردن اتوبوس‌های موتور دیزلی و کاهش دودزایی آنها و الزام کلیه اتوبوس‌های بخش خصوصی و ملکی نسبت به اخذ برگ معاینه فنی از مراکز معاینه فنی در راستای کاهش نقش حمل و نقل عمومی در آلایندگی‌های زیست محیطی کرده است.

وی همچنین از نوسازی ناوگان خبر داد و افزود: در ۳ سال گذشته با همکاری شورای شهر و شهرداری تبریز، ۲۸۰ دستگاه اتوبوس بازسازی شد، ۹۲ دستگاه اتوبوس و مینی بوس هم با تأمین اعتبار صد درصدی از سوی شهرداری تبریز خریداری شد.

جلالی با بیان اینکه امروز ۳۹۸ دستگاه اتوبوس بالای ۱۰ سال و فرسوده در ناوگان شهری تبریز وجود دارد، اذعان داشت: با تأمین اعتبارات مورد نیاز و خرید اتوبوس‌های با استاندارد یورو ۵، بخش دیگری از ناوگان حمل و نقل عمومی را نوسازی خواهیم کرد.

هشدار به سالمندان و کودکان

همچنین معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر، خطاب به مردم گفت: افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان از فعالیت طولانی و سنگین در خارج منزل خودداری کنند.

میرمحسن حسینی تاکید کرد: شهروندان برای جلوگیری از آلوده شدن هوا، استفاده از وسایل نقلیه عمومی را در اولویت قرار داده و از تردد غیرضروری با خودروی شخصی در داخل شهر به ویژه هسته مرکزی شهر به شدت پرهیز کنند.

ماسک فیلتردار راهکار مقابله با اثرات آلودگی هوا

اما کارشناسان و متخصصان بیماری‌های ریوی، استفاده از ویتامین‌ها و مایعات را در دفع سموم و افزایش مکانیزم دفاعی سلول‌های بدن مؤثر می‌دانند، آنها برای مقابله با اثرات آلودگی هوا، استفاده از ماسک‌های فیلتردار را توصیه می‌کنند.

در صورت دسترسی نداشتن به ماسک‌های فیلتردار و یا گران بودن این نوع ماسک برای مصرف روزانه، از دو عدد ماسک معمولی به همراه گاز استریل استفاده شود.

کودکان، ریسک پذیری بالایی در مقابل آلودگی هوا دارند و افراد بزرگسال نیز باید با احتیاط بالا و کمترین زمان ممکن در سطح شهر حضور داشته باشند، چرا که کودکان، افراد مسن، زنان باردار و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن قلبی و ریوی از جمله گروه‌های حساس جامعه به شمار می‌روند.

غلظت آلاینده‌ها کاسته می‌شود

افخمی کارشناس هواشناسی استان آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: وضعیت آسمان تبریز پایدار است و صاف تا قسمتی ابری گاهی با افزایش ابر در برخی نواحی غبار پیش بینی می‌شود.

افخمی افزود: از نظر غلظت آلاینده‌ها، به دلیل عبور امواج تراز میانی و افزایش شیب فشاری، از غلظت آلاینده‌ها نسبت به دیروز کاسته خواهد شد.

کد خبر 4806016

منبع: مهر

کلیدواژه: آلودگی هوا تبریز تعطیلی مدارس بوشهر ایلام تعطیلی مدارس شهرکرد آلودگی هوا گرگان خطبه های نماز جمعه قزوین شب یلدا انتخابات مجلس شورای اسلامی بیرجند شیراز استانداری تهران بارش برف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۴۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز

صورت مسأله
- ایران با مشکل عظیم شتاب فزاینده حجم پول روبه رو است. سیستم پولی کنونی کشور در هر ۲۴ ساعت در حدود ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بر حجم پول می افزاید. برای احساس وضعیت، این افزایش حدوداً معادل میانگین ۳۰۰۰ سال دوران پهلوی (۱۳۵۷-۱۳۰۴) است. یعنی حکومت ایران در شبانروز یک میلیون برابر هر شبانروز پیش از انقلاب به اصطلاح پول چاپ می کند. در واقع این مبلغ را نمی توان چاپ کرد، بلکه در سیستم الکترونیک پولی بر تعداد صفرهای حجم پول، افزوده می شود.

- یکی از عوامل تورم، همین افزایش حجم پول است که موجب کوچکتر شدن قدرت خرید می شود؛ افزایش فقر و فساد از پیامدهای آن است. باز هم برای درک وضعیت، ۱۰۰ هزارتومانی در ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ دلار بود و امروز معادل یک و نیم دلار است.

حل مسأله
چند پرسش

- آیا نجات از مصیبت افزایش حجم پول کشور شدنی است؟ مسلماً شدنی است. زیرا بسیاری از کشورها که به این بلاء مبتلاء بودند، آن را چاره کردند، یعنی عملا شدنی است.
-آیا بدون تخصص ها و تجربه ها می توان به رفع مشکل پرداخت؟ قطعاً بدون تخصص ها و تجارب، نشدنی است.
-آیا با یک تخصص و راه حل های یک متخصص می توان مشکل را رفع کرد؟ به این پرسش می پردازم.

معمولا تصور می شود که چاره های مطرح شده توسط یک متخصص ولو مجرب، شدنی است. با موارد عدیده می توان نشان داد که چاره های پیشنهادی تخصص های منفرد، نه فقط شدنی نبوده، بلکه موجب فزونی مشکلات شده است (چرا؟ به این خواهم پرداخت). برای نمونه، چاره ی پروفسور استیو هانکه (Steve Hanke) را می آورم.

استیو هانکه استاد اقتصاد در دانشگاه جان هاپکینز است. اخیراً درباره ی نجات ایران از مصیبت تورم و توسعه کشور، در مصاحبه ای گفته است که در چند کشور آزموده است: با ارتباط ریال و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت، تورم تمام می شود. معلوم است که توجه و تأکید وی بر مهار افزایش حجم پول است. آیا راه حل وی شدنی است؟

بررسی پیشنهاد هانکه

فرض کنید که افزایش حجم پول کنونی به طلا مربوط شود.- هر گرم طلای ۲۴ عیار به قیمت روز ۴/۸ میلیون تومان است. در این‌صورت حکومت برای همین مقدار حجم پول، در هر شبانه‌روز باید ۱/۲۵ تن و در سال ۴۵۰ تن‌ طلا عرضه کند. کل ذخیره معدنی طلای کشور ۳۰۰ تن است و سالانه ۱۲ تن طلا تولید می شود، بگذریم از این که همین مقدار معادن طلای کشور عمدتا در دست بخش غیردولتی است و بهره مالکانه ی آن به حکومت ناچیز است. برای عرضه ی مقدار طلای لازم، چاره ای جز تأمین طلا از خارج نیست.

یک میلیارد دلار معادل ۱۲/۲ تن طلا است. ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، معادل ۳۶۶ تن طلا. یعنی اگر همه ی پول نفت را به طلا تبدیل کند، فقط ۸۰ درصد حجم پول تولیدی در شبانه‌روز را جبران می کند. بخش عمده ای از درآمد نفت برای رفع نیازهای پایه کشور است و دو سال پیش، فرار سرمایه از کشور به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد نفت گزارش شده است (گزارش بانک مرکزی). یعنی اژدهای پرشتاب افزایش حجم پول، با بلعیدن همه‌ی پول نفت، باز هم بیشتر می طلبد. با همین بررسی کوتاه می توان دریافت که چاره ی استیو هانکه برای مهار تورم در کشور «نشدنی» است.

بیشتر می توان اظهارات وی را کاوید. به طور ضمنی از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت چون نمی تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه های خود و مصارف خواسته و نخواسته ی پولی کشور دچار مشکل می شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

*عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر

بیشتر بخوانید:

کسانی می خواهند گاو اردک بزاید همه می بازیم با دروغ و فریب و بی انصافی انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است استالین و پژوهش های جانبدارانه

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899872

دیگر خبرها

  • مقصر هدر رفت ۳۰ هزار لیتر نفت کوره محکوم شد
  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب
  • چرا فعالان بخش خصوصی از تعطیلی پنجشنبه‌ها استقبال نمی‌کنند؟
  • بارسا چاره‌ای ندارد: فروش حداقل یک ستاره
  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • پیشنهادی برای تداوم اجرای طرح شیر مدارس